slide2

Boka

Rum

Teambuilding som stärker gruppkänslan

UPPDRAGET

Att utmanas och få lyckas tillsammans är en härlig känsla som stärker gemenskapen och vi-känslan. När det dessutom finns möjlighet för alla att bidra utifrån sina förmågor blir glädjen än större. Därför är det inte så konstigt att Uppdraget är en av våra mest populära och uppskattade aktiviteter som vi kan genomföra året runt.

Uppdragen har olika karaktär och är värda olika många poäng. För att samla så många poäng som möjligt behöver lagen bedöma sina förmågor och agera strategiskt. Varje lag får ett häfte och en sjösäck med diverse materiel samt en kamera. Under tidspress ska de lösa så många uppdrag som möjligt.  

Uppdragen ställer olika kav på gruppens förmågor och kan bestå av till exempel tankenötter, att finna platser och kodord, bonustävlingar, fotouppdrag, att tillverka något etcetera. Tävlingen avslutas med en gemensam målgång där lagen får redovisa några av uppdragen. I samarbete med Öppet Hav.   

Skärgårdsutmaningen

Vill ni bli utmanade i en aktivitet där ni lagvis måste samarbeta, planera och tänka strategiskt för att vinna? Då ska ni välja den roliga och fartfyllda tävlingsaktiviteten Skärgårdsutmaningen som blir perfekt inramad av Blue Hotels havsnära läge.

Varje lag får ett startkit med karta, lagflagga och uppgifter. Under begränsad tid besöker lagen så många stationer som möjligt och samlar poäng. Vid varje station väntar en utmaning som teamet löser tillsammans för att få poäng. Lagen kämpar mot både klockan och de andra lagen i kampen om att stå som slutgiltiga segrare.

Utmana varandra i grenar som testar både snabbhet, kreativitet, samarbete, koordination och logik. Ni får chansen att bland annat prova: båtquiz, fotouppdrag, Wireless Communication från land och hav, teamtrassel i båtknopar, gissa fisken och fåglarna, plocka äpplen med mera. I samarbete med Öppet Hav.

Med penseln i handen

Hav och natur har inspirerat konstnärer i alla tider. Skärgårdens underbara vyer inbjuder till kreativitet, fantasi och avkoppling. Genom färg och inspiration från omgivningen växer konstverken fram.

I mindre grupper och med akrylfärg skapar ni vackra och fantasifulla tavlor. Ni målar cirka en timme och hämtar inspiration från omgivningen eller utifrån ett tema som vi valt tillsammans med er. Som avslutning har vi vernissage där varje grupp presenterar sitt verk. Tavlorna får ni naturligtvis ta med er hem som ett vackert och roligt minne. I samarbete med Öppet Hav.

Position okänd

I Position Okänd ställs ni inför utmaningar som kräver en genomtänkt kommunikativ strategi, och där vissa verktyg för effektiv kommunikation blir extra tydliga. Ni får nya insikter och bättre förutsättningar för god kommunikation. Något som är viktigt för alla arbetsgrupper, relationer och samarbeten.

Position Okänd är en lagtävling som går ut på att finna så många kontroller som möjligt under begränsad tid. Varje lag utser en lagkapten som med hjälp av karta, fotografier och en komradio guidar sitt lag till olika platser. Problemet är att det som först verkar så enkelt, blir väldigt svårt om laget inte finner en god strategi för sin kommunikation. Sällan vinner det lag som har den bästa fysiska förmågan.

Isskulptering

Isskulptering är en avspänd och kreativ aktivitet som ökar teamkänslan. Aktiviteten går att genomföra året runt.

Ni delas in i grupper, där varje grupp får ett isblock och verktyg att skulptera med. Under aktiviteten ger instruktörerna råd och tips för att ni ska mejsla fram det bästa från ert block. Isskulptering kan utföras både inomhus och utomhus, i dagsljus och mörker. I samarbete med Öppet Hav.